EVENEMENTEN EN TRADITIES

Black and White Star in Circle

KONINGSCHIETEN

Elk jaar tijdens de Terheijdense Kermis hebben wij onze traditionele Kermiskoningverschieting. De leden van onze vereniging gaan in een feestelijke stoet de oude Koning ophalen. Nadat diverse tussenstops met koffie, worstenbrood en andere versnaperingen keren we terug in ons clublokaal waar we na een kruisboogwedstrijd een nieuwe koning kunnen verwelkomen. Iedereen maakt een goede kans om de nieuwe koning te worden.

Black and White Star in Circle

EIERVERSCHIETING

Elk jaar enkele weken voorafgaand aan Pasen hebben we de Eierverschieting. Dit evenement is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft om kennis te maken met de schietsport. Je kunt tijdens deze dag eieren winnen op basis van je schietresultaten in de disciplines kruisboog, handboog en luchtgeweer. Deze datum van deze verschieting wordt onder andere via de regionale kranten bekend gemaakt.

Black and White Star in Circle

50 PUNTEN VERSCHIETING

Deze verschieting is een wedstrijd onder de leden. Het vijftig punten schieten is verheven tot een ware kunst. In het kort komt het er op neer dat er met de kruisboog 50 punten wordt geschoten maar dan met 6 pijlen. Nog niet zo makkelijk, want net als bij Black-Jack val je met een hoger puntenaantal af.

Black and White Star in Circle

CLUBLIED

Onze vereniging heeft een rijk verleden waar tradities een deel van uitmaken. Tijdens onze jaarlijkse Kermiskoning verschieting zingen we vrolijk mee met onze clubliederen, welke enkele jaren geleden door onder andere erelid Joep van Bekhoven sr. op de gevoelige plaat vastgelegd.